HET PRODUCT

 

Tyre Protector is een banden afdichtproduct ontwikkeld en getest in de UK. Het is een uniek mengsel van propyleen-glycol, eerste klas oplosmiddelen, hoog moleculaire gewichtspolymeren en verschillende diktes van rubbervezels en deeltjes welke allen niet toxisch zijn. Eenmaal in de band aangebracht wordt door de middelpuntvliedende kracht het product gelijkelijk verdeeld over de binnenkant van het loopvlak van de band, waardoor er een coatinglaag ontstaat.

Een te lage bandenspanning is de grootste oorzaak van een klapband en overmatige bandenslijtage. Een te lage bandenspanning veroorzaakt extra warmte en daardoor extra slijtage.

De meeste banden hebben een te lage spanning omdat de band lucht verliest via de microscopische poriën in het rubber (poreus). Bij de fabricage van banden is deze poreusheid alleen van belang in het loopvlakgebied. Tyre Protector is een technologisch geavanceerd afdichtingsproduct die lekkage voorkomt.

Tyre Protector is een laboratorium getest en een op de weg bewezen thixotropic banden-afdichtproduct, die onmiddellijk en permanent lekken in het loopvlak afdicht welke het gevolg zijn van scherpe voorwerpen van 6mm bij personenwagens en 12mm bij bedrijfswagens.

Voorkomt lekkage
Tyre Protector is een laboratorium getest en een op de weg bewezen thixotropic banden-afdichtproduct die onmiddellijk en permanent lekken in het loopvlak afdicht van max. 6 mm bij personenwagens en tot 12 mm bij commerciële voertuigen.

Voorkomt lage bandenspanning
Een te lage bandenspanning veroorzaakt extra warmte en daardoor extra slijtage en tevens vergroot het de kans op een klapband!
Tyre Protector voorkomt een te lage bandenspanning, en verlengt daardoor de levensduur van de band en vermindert tevens het brandstofverbruik.

Milieuvriendelijk
De ingrediënten zijn niet toxisch, niet gevaarlijk, biologisch afbreekbaar, in water oplosbaar en kan met water worden verwijderd. Hierdoor kunnen banden opnieuw worden gebruikt of gerecycled.

Wielbalans
Tyre Protector beïnvloedt niet de balans van het wiel. Het is echter aan te bevelen, dit in het bijzonder bij personenauto’s, om eerst de wielen te laten balanceren alvorens Tyre Protector in te brengen.

Garantie op banden en velgen
Tyre Protector heeft geen gevolgen voor de garantie op banden en velgen.

GALERIJ

DEMONSTRATIE

 

 

LINKS

 

Tyre Protector Nederland

Tyre Protector UK

 

CONTACT

Mobiel: 06 25 352927

tyreprotector@depioniernhn.nl